10/11/2007

Svinemørbrad m. Bladspinat og ovnbagte rødløg

4 couverter.

2 svinemørbrad à ca. 250 g
8 skiver bacon

200 g spinat
40g usaltet smør
20 g chalotteløg
olivenolie


Spinaten nippes og skylles meget grundigt, før den gives et kort opkog.
Afkøles og hakkes groft.
Sauteres let i smørret og tilsmages med salt og peber og det fint hakkede
chalotteløg.
Sættes til afkøling.

Skær enderne af de afpudsede mørbrad og skær herefter et 2 cm dybt snit i enderne af
hver af mørbraderne.
Tryk forsigtigt en grydeske af træ igennem mørbraden, så der dannes et rør.
Fyld hulningen med spinat og brun mørbraderne i hed olie og stil dem koldt.

Mørbraderne ombindes med bacon og snøres.
Mørbraden anbringes i en lille bradepande og sættes i en 250 ° C. varm ovn i ca.10-15 min.

Sauce :

½ dl hvidvin
¼ l brun fond
sky fra bradepanden
koldt smør

Fedtet fra bradepanden hældes fra og den koges af med hvidvin og fond
Sigtes og koges ind, krydres med salt og peber og monteres med koldt smør.

Nu fjernes snoren fra mørbraderne og de skæres ud i pæne skiver og serveres med kartoffelrösti.
rødløgene og saucen rundt om.

Kartoffelrösti :

Kartoffelrösti er små pandekager af rå revne kartofler krydret med salt og peber og
stegt gyldne i smør.
(Jeg vil lade det være op til jer hvor mange i vil bruge - prøv jer frem)

Ovnbagte rødløg med timiansmør :

4 couverter.

4 pæne ensartede rødløg (ikke for store)
50 g smør
frisk timian
citronsaft
salt og peber

Løgene skrælles og der skæres et stort kryds i toppen af hvert løg.
Smørret røres med timianblade og smages til med citron, salt og peber.
Løgene gnides grundigt ind i smørret og de bages i ovnen, til de er godt møre (ca.30 min).

Ingen kommentarer: