5 Personer.
625 g svinekam uden svær og ben
1 stor knoldselleri
½ bdt persille
5 dl. Hønsefond
1 dl. Hvidvin
3 skiver bacon
100 g hasselnødder
1 gulerod
20 g smør
1 bdt salvie
olivenolie
rasp
Fremgangsmåde:
Svinekammen brunes af og rulles i salvie, rasp og olie, som er blendet
sammen.
Steges i ovnen ved 125 grader til kernetemperatur på 62° C.
Knoldsellerien skrælles og skæres i stave af 1 cm x 1 cm.
Steges i olie og glaseres i lidt hønsefond.
Tilsæt hakket persille til sidst.
Hasselnødder ristes af i en tør pande, halvdelen af hasselnødderne gemmes til montering på saucen ved servering, tilsæt bacon, gulerødder og hvidvin og reducer til halv mængde.
Tilsæt hønsefond og reducer igen til halv mængde og sigt saucen.
Pisk den sigtede sauce op med smør, kan evt. jævnes med lidt maizena.
Tårn af squash med soltørrede tomater og oliven
5 Personer.
2 squash grønne eller gule
½ bdt. Basilikum
½ glas soltørrede oliven
½ glas soltørrede tomater i olie
½ banan skalotteløg
salt og peber
Fremgangsmåde:
Squashene skæres over og den ene ende skæres skrå.
Den skrå ende udhules med en lille ske eller Parisiennejern.
Drysses med salt i hullet og stilles til side.
Tomater, oliven, løg og basilikum hakkes mellem fint og blandes godt sammen.
Fyldet kommes i hullet i squashen, og de bages i ovnen ved ca. 160 grader til de er møre.
Kartoffelroulade med spinat.
10 Personer.
1 kg. Kartofler
4 æggeblommer
200 g reven ost salt, peber
500 g. frossen helbladet spinat
1 bk. Philadelphia (gerne light)
2 røde pebre
Fremgangsmåde:
Kartoflerne rives groft, blandes med æggeblommer og reven ost, salt og peber.
Smøres ud på bagepapir på en bageplade.
Trykkes hårdt sammen.
Bages i ovnen i ca. 10-15 min. til den er lysebrun.
Spinaten tøes op og ristes i en kasserolle med salt, peber, muskatnød og køles af.
Blandes med Philadelphia.
Spinatmassen smøres ud på kartoffelbunden og drysses med rød peber i små tern.
Rouladen rulles stramt sammen vha. bagepapiret fra den korte side af bagepladen.
Før servering skæres rouladen i ca. 10 skiver af ca. 3 cm. tykkelse.
De lægges fladt ud på en bageplade og lunes i ovnen i ca. 10 min.
Anretning:
Kødet skæres i 5 stykker og anrettes med selleri, squashtårn, kartoffelroulade og Hasselnøddesauce.
10/11/2007
Svinekam med salvie, selleri og sauce med hasselnødder
Etiketter:
Bacon,
Hasselnødder,
Hovedretter,
Salvie,
Svinekam,
Svinekød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar