10/24/2007

Grøn Aspargessuppe med aspargeshoved, reje- og rygeostsalat

5 Personer.

1 Bdt. Grønne asparges
1 Bananskalotteløg
½ L. Hønsefond1 Dl. Creme Fraiche 38%
Butter Ghee
Saft af 1 citron
Salt og peber

Aspargeshoveder
10 Gr. pillede rejer
1 Spsk. Rygeost
Revet skal af ½ citron
Salt og peber
Olie


Tilberedning:

De grønne asparges efterses for jordrester og skylles.
Skær hovederne af ca. 1/5 del nede på aspargesene og gem dem til salaten.
Snit resten af aspargesene fint.
Snit skalotteløget fint.
Sautér/blank aspargesene og løget i en gryde.
Kogende hønsefond hældes over denne sauté.
Lad suppen koge i 5 minutter.
Det er vigtigt, at tilberedningsprocessen er kort, så aspargesene holder deres grønne farve og friske smag.
Kom suppen i en blender sammen med creme fraichen, og sigt den derefter for de værste trævler.
Hæld suppen tilbage i den rengjorte gryde, og varm til kogepunkt.
Lige inden servering tilsmages med citronsaft, salt og peber.

Aspargeshoved, reje- og rygeostsalat:

Aspargeshovederne snittes på langs og vendes sammen med rejerne, rygeosten, revet citronskal, salt og peber samt om nødvendigt en smule olie.


Anretning:

Den rygende varme aspargessuppe hældes op i serveringstallerkenen.
I midten af suppen anrettes salaten.

Ingen kommentarer: