10/02/2007

Stout stegt Oksemørbrad m. Asparges i svøb og Sauce Jus

5 Personer.

750 Gr. Oksemørbrad
15 Grønne Asparges
Smør
5 Skiver lufttørret skinke
750 Gr. Champignon
½ L. Hvidvin
1 Rosmarinkvist
1 Stor gul squash
1 Stort rødløg
1 Stor grøn squash
1 Modent æble
Karry
Salt og Peber
750 Gr. Små kartofler med skræl
Citronpeber
Oksebouillon
1 God Stout øl (Gerne Winter Coat)


Tilberedning:

Soignér oksemørbraden og fold mørbradspidsen op under mørbraden, så kødstykket er lige tykt.
Afbrun mørbraden på hed pande i smør, og tilsæt til sidst stout øllen på panden.
Læg mørbraden i ét ildfast fad med øllet, og lad trække minimum 30 Min.
Krydder med salt og peber.

De friske champignon renses for jord, og de ristes nøddebrune i smør.
De skal ristes så længe, at de mister meget væde.
De ristede svampe kommes op i en gryde, krydres med salt og peber og dækkes med hvidvin.
Rosmarinblade fra 1 stilk kommes i gryden, og svampene marinerer i 18 – 24 timer.
Inden servering skal champignonerne småsimre i min. 30 minutter, så de opsuger hvidvin med rosmarinsmag.

Squash, æble og rødløg skæres i både i ”skestykker”, og ristes hver for sig på panden i smør.
Til slut ristes færdigt med karry, og squashsautéen kommes op i et ildfast fad.
Sautéen varmes i ovn 10 min. inden servering.

De grønne asparges blancheres i letsaltet vand i 3 – 4 minutter, og drænes for væde.
3 stk. asparges omrulles med lufttørret skinke, og disse aspargersruller placeres i et ildfast fad.
Bages i ovnen ved 180° C. i ca. 10 min.

Kartoflerne rengøres og koges i ca. 15 minutter i letsaltet vand.
Vandet drænes fra og kartoflerne ristes i smør og der krydres med citronpeber.
Færdigbages i ovn 10 min. ved 200° C. inden servering.

Afkog fra panden samt marinaden fra kødet nedkoges i kasserolle, sigtes, jævnes og tilsmages inden servering.


Anretning:

Skiver af den rosastegte oksemørbrad lægges Kl. 18:00 på tallerkenen.
Garniturerne lægges på tallerkenen afstemt efter farve, der markeres med lidt Sauce Jus, og resten af saucen serveres á part.

Ingen kommentarer: