5 Personer.
2 Kg. Blåmuslinger
1 Stort løg
3 Dl. Hvidvin
¾ L. Vand
1 Bouquet garni
Salt
Hvid peber
Det hvide af 2 porrer
1 Spsk. Smør
1 Drys Safran
50 Gr. Champignon
Purløg
1 Dl. Creme Fraiche 38%
Bredbladet persille
Tilberedning:
Muslingerne skylles under koldt vand, og skægget fjernes.
Tilbered en kogelage af løg, hvidvin, vand, bouquet garni bestående af 2 laurbærblade, 2 kviste timian og 2 kviste rosmarin, salt og peber, og kog muslingerne i kogelagen, til de åbner sig.
Tag muslingerne op af kogelagen og kassér alle, der ikke er åbnede.
Hæld kogelagen igennem kaffefilter for at befri kogelagen for sand.
De finthakkede hvide porrer dampes under låg i smørret – de må ikke tage farve!
Hæld muslingelagen ved (mindst 1 liter).
Lad det koge under låg i mindst 5 minutter.
Kom safran og de 50 gr. meget ristede kvarte champignon i og kog yderligere i 5 minutter.
Tag muslingerne ud af skallerne (undtagen 2 stk. pr. couvert til anretning) og rør dem og creme fraichen i suppen.
Anretning:
De 2 muslinger med skal lægges midt i suppetallerkenen, og den rygende varme muslingesuppe tilsættes.
Afpyntes med et blad bredbladet persille eller et par stængler purløg.
10/09/2007
Muslingesuppe med Safran.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)

Ingen kommentarer:
Send en kommentar