8 Personer.
2 Løg i strimler
2 Gulerødder i skiver
1 Fl. Rødvin
½ Kop rødvinseddike
2 fed hvidløg, grofthakkede
2 Laurbærblade
2 Timiankviste
2 Rosmarinkviste
2 Persillekviste
1 Tsk. Peberkorn
1 Lammekølle
3 Spsk. Olivenolie
Salt og Peber
8 Æbler
2 Spsk Smør
Maizenamel
1,5 Kg. Kartofler i skiver
2 Appelsiner
Brun farin
Salt og peber
Olivenolie
Kom alle ingredienser til marinaden i en gryde og bring dem i kog for svag varme.
Lad marinaden køle af.
Læg den afpudsede lammekølle i en stor frysepose.
Hold den lodret og hæld marinaden i posen, som lukkes forsvarligt.
Marinaden omslutter således hele lammekøllen, og lad den marinere mindst 48 timer.
Tag køllen ud af køleskabet, og hæld marinaden igennem en sigte, således at marinaden opfanges.
Hæld 2 spsk. Olivenolie i en bradepande, fordel grøntsagerne fra marinaden i bradepanden.
Lammekøllen saltes og pebres og lægges på grøntsagerne.
Lammekøllen pensles med lidt Olivenolie.
Lammekøllen steges i ovnen i 60 Minutter, hvor den vendes jævnligt, og dryppes med marinaden.
Æblerne udstikkes og om nødvendigt skrælles.
Fyld en klat smør i hvert æble, og bag dem med ved lammekøllen de sidste 30 minutter.
Læg skiver af kartoffel i en bradepande og bland med appelsinstykker og brun farin.
Stænk med olivenolie og bag kartoflerne i 60 minutter ved god varme.
Inden anretning jævnes skyen med maizenamel og soigneres og tilsmages.
Anretning:
Skiver af lammekølle placeres på en top af appelsinkartofler med lammesky omkring, og bagt æble placeres ved kødet.
10/01/2007
Marineret Lammekølle m. Æbler
Etiketter:
Appelsin,
Hovedretter,
Hvidløg,
Lammekød,
Rødvin
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar