10/01/2007

Lammesteg m. Mintløg og råsyltede solbær

5 – 6 Personer.

800 – 1000 Gr. Godt lammekød
Hakket hvidløg
Timian
Olivenolie
Citronsaft
Salt og Peber
3 Mellemstore Løg
Mintgelé
Solbær
Akaciehonning
Lidt sukker
150 Gr. Champignon
1 – 2 fed hvidløg
Bredbladet persille
1 Kg. Små kogte aspargeskartofler
Citronpeber
½ L. Kalvebouillon
Saft fra stegen
Salt og peber
Koldt smør
Citronmelisse
Mandler



Gnid det regulære stykke lammesteg ind i salt og peber, citronsaft, hakket hvidløg, frisk timian, og lidt olie.
Kødstykket brunes i god varm pande, og steges færdig i ovnen ved knap 200° C.
Hviler i 20 - 30 Min.

Rødløg i passende størrelse halveres, brunes på pande og smøres med mintgelé.
Bages i ovn ved 160° C. i 60 Min., og drysses med hakkede ristede mandler.

Solbær hældes op i en skål, og passende mængde akaciehonning hældes over.
Trækker et lunt sted i 1 time, og blandes rundt, tilsmages evt. med lidt sukker.
Skal have konsistens af bastant kompot med sød/syrlig smag.

Champignon i passende størrelse ristes hele til alt vandet er væk.
Svinges til sidst med finthakket hvidløg og hakket persille.

Små pillede aspargeskartofler ristes nøddebrune og drysses med citronpeber og lidt hakket citronmelisse.

½ L. ikke for kraftig kalvebouillon tilsmages med saften fra lammekødet, soigneres, jævnes om nødvendigt, og monteres med lidt koldt smør inden servering.


Serveres på tallerken afpasset efter farve med lidt sauce, samt sauce á part.

Ingen kommentarer: