10/11/2007

Marineret Antonius svinefilet

10 cov.

2 kilo svinefilet afpudset.
10 skiver parmaskinke

2 store auberginer
små træpinde

1,5 kg rensede grønsager efter årstiden
f.eks. spæde gulerødder eller forårsløg eller sukkerærter
3 citroner
Bredbladet persille

¼ l olivenolie
2 spsk. Herbes de provence pasta fra knorr.( vigtigt)

2 l brun kalvebouillon
200 g. smør
salt og peber
maizena mel.


Svinefileten marineres i olivenolien og provence pastaen, samt saften af de tre citroner i køleskab
Ca. 1 døgn( kan også være mindre).

Auberginerne skæres i tykke skiver og skiverne drysses med salt.
De steges i hed olie gylden brune.
Hver skive belægges med en skive parmaskinke og de rulles sammen,
Træpinden stikkes igennem for at holde på det.

Rullerne steges i en varm ovn i ca. 5 minutter.

Svinefileten tages op ad olien og olien anvendes til andet formål.
Fileten krydres med salt og evt. peber

Svinefileten steges i ovnen til den når en kernetemperatur på ca. 70 grader

Sauce Jus.

Kalvebouillonen koges ind til det halve og stegesaften fra kødet tilsættes.
Smages til og jævnes med maizena mel og monteres med koldt smør inden serveringen.
Grønsagerne dampes eller koges let.

Skiver af svinefilet lægges på en tallerken, auberginerullen lægges ved, og der garneres med grønsager og sauce.
Pyntes med bredbladet persille.

Ingen kommentarer: