10/11/2007

Fyldt Mørbrad á la Italienne

5 Personer:

1 Stk. stor Svinemørbrad
1 Bundt Persille
1 Spsk. Smør
5 Stk. tynde skiver Spegeskinke
Salt og peber
1 Dl. Hvidvin
75-100 Emmentaler i tynde skiver
250 Gr. Champignon
1½ Dl. Bouillon
2 Stk. finthakket Skalotteløg
1½ - 2 Dl. Piskefløde

Endvidere:

1 Spsk. Persille til drys
Kødtråd

Tilbehør:

Dagens garniture og friskkogt båndpasta.


Skær et rids i den soignerede mørbrad på langs, der går næsten helt igennem.
Fold den ud, og rids den endnu 2 steder, et på hver halvdel.
Bank den flad i én plasticpose.
Vend mørbraden, og læg spegeskinken, emmentaleren og persille på.
Luk kødet sammen om fyldet og snør med kødtråd.
Brun mørbraden godt i smør på alle sider, drys med salt og peber.
Tag mørbraden af panden og hold den varm.

Brun løg og champignon i fedtstoffet fra mørbraden, hæld hvidvin på, og kog ind til 1/3.
Hæld bouillon ved, og kog ind til det halve.
Tilsæt fløden, og kog, til saucen jævner.

Mørbraden steges færdig i ovn, og skæres i i skiver, serveres med den soignerede og tilsmagte sauce
samt den valgte friskkogte pastatype.

Alt efter hvad der er frisk på ”torvet” ,vælges der 1garniture til retten.

(Denne ret kan nemt forberedes dagen før, hvorefter der kun kræves ganske kort tid til færdiggørelse og anretning efter f.eks. teatertur”).

Ingen kommentarer: