10 cov.
10 kalvemedailloner skåret af kalvemørbrad á 200 g pr. stk.
2 kg rensede rodfrugter.
f.eks. ½ kg gulerødder, ¼ kg persillerødder, ¼ pastinakker, ¼ kg fennikel, ¼ kg selleri
og ½ kg rødløg
2 kg små skrællede kartofler
½ bdt. Timian
½ bdt. Rosmarin
½ bdt. Persille
250 g smør
100 g fint hakkede afskallede mandler.
1 tsk. Italiensk krydderpasta fra knorr.
½ l olivenolie
1 l piskefløde
½ l hønsebouillon
lys roux fra knorr til jævning.
Bage papir
salt og peber og paprika
Kødet brunes kraftigt på en pande og lægges i en bradepande.
Krydres med salt og peber.
Rodfrugterne skæres i store tern og kommes i en bradepande, olivenolien hældes ved og salt , hakket rosmarin tilsættes, og bages i ovnen til rodfrugterne er møre.
250 g smør røres med 100 g finthakkede mandler og italiensk krydderpasta.
Det lægges på bagepapir og det rulles til en pølse.
Lægges i køleskab gerne natten over.
Fløden koges ind til det halve og der tilsættes hønsebouillon, koges godt igennem og der tilsættes timianblade og saucen smages til.
Jævnes med lys roux.
Kartoflerne koges al dente og de ristes på en pande i lidt olie og evt. paprika.
Kødet belægges med en skive mandelsmør og det gratineres i ovnen nogle minutter.
Ved anretningen lægges rodfrugterne på en tallerken i midten, og kødet oven på.
Der maskeres rundt med sauce og pyntes med en kvist timian.
Kartoflerne drysses med hakket persille ved anretning.
10/01/2007
Mandelgratineret kalvemedaillon med ovnbagte rodfrugter
Etiketter:
Fløde,
Hovedretter,
Kalvekød,
Mandel,
Rodfrugter
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar