4 – 6 Personer.
750 Gr. Kalvefilet el. inderlår
1/4 Dl. Peberrodsolie
Balsamicoeddike
smør
2 Mellemstore løg
100 Gr. Stikkelsbær
Frisk Timian
1/2 Dl. Hvidvin
Sukker
Salt og peber
Aspargeskartofler
Persille
300 Gr. Rødbede
Olivenolie
Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker og blend dem med 1,5 Dl. Vand.
Hæld denne blendede rødbedemos gennem sigte, og gem al saften.
Saften skal nu dampes ind, så der er 2½ - 3 Dl. Rødbedesaft tilbage.
Skræl et stykke peberrod på 5 cm. og hak dette stykke meget fint med en kniv.
Kom den finthakkede peberrod på 1/2 Dl. Olivenolie, og lad trække i køleskabet i mindst 1 time.
Halvér stikkelsbærrene, skær løgene i tynde både.
Sautér løgene i smørret uden de tager for meget farve, kom hvidvin på og lad koge næsten helt væk.
Sautér stikkelsbærrene med nu og smag til med frisk timian, salt, peber og sukker.
Afbrun kødet på alle sider, krydder og steg færdig i ovnen (Kødet bør være rosastegt).
På panden, hvor kødet er afbrunet, kommes den reducerede rødbedesaft og den sigtede peberrodsolie der koges op og tilsmages med salt, peber og Balsamicoeddike.
Aspargeskartoflerne vaskes og koges, pilles og sættes til side.
Anretning :
Stikkelsbær/løgsauteén placeres midt på tallerkenen.
Tynde skiver af kalvekødet placeres foran denne sauté, og der monteres med smørsauterede aspargeskartofler med persille og til sidst kommes den rygende varme rødbede/peberrodsolie på tallerkenen.
10/01/2007
Kalvekød m. Stikkelsbærsauté i Rødbedeolie
Etiketter:
Hovedretter,
Kalvekød,
Peberrod,
Rødbeder,
Stikkelsbær
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar