4 Personer.
12 Stk. enkelte lammekoteletter
½ L. Kalvesky
300 Gr. Minicourgetter
300 Gr. Skalotteløg
Smør
Krydderier
Balsamicoeddike
400 Gr. Knoldselleri
2 Appelsiner
Brun Farin
600 Gr. Valgfri kartoffel.
Vindruekerneolie.
Persille
Lammekoteletterne soigneres, og “håndtaget” friskæres inden stegningen.
Kødet fra lammekoteletterne brunes i hed olie, og koges i kalveskyen i mindst 45 Min.
Lammekoteletterne brunes på hed pande, og steges i ovn i ca. 5 min. ved 220°C.
Lammekoteletterne skal “trække” i 5 min. inden servering.
De 400 Gr. Selleri skrælles og skæres i firkanter, og koges i letsaltet vand i 30 Min.
Herefter kommes de meget møre selleristykker i en blender og pureres, og blandes med den sigtede lammesky.
Denne sauce nedkoges til det halve og inden servering piskes 75 Gr. Smør i saucen.
De 300 Gr. Skalotteløg soigneres og brunes i en gryde.
Herefter tilsættes de 1 Dl. Vand og ½ Dl. Balsamicoeddike, og dette inddampes indtil løgene er møre.
Appelsinerne frigøres for skallen, og skæres i skiver.
Disse skiver stilles på højkant i en form, og der drysses med rigeligt brun farin. Appelsinerne bages i ovnen i 10 Min. ved 200 Grader.
Courgetterne ristes møre på hed pande i smør med rosmarin.
Anretning:
Den varme sellerisauce lægges på den varme tallerken.
Courgetterne og skalotteløgene og evt. den valgfri kartoffel “toppes” op midt på tallerkenen.
2 Skiver bagt appelsin placeres på toppen, og de 3 lammekoteletter m. ben placeres med benene opad rundt på siderne af grøntsagstoppen
Lige inden servering pyntes med persillefrites på toppen.
10/01/2007
Lammekotelet m. Sellerisauce, farinbagt appelsin, courgetter og balsamicoløg.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar