5 Personer.
2 Lammeculotter
2 Dl. Brun fond
Lammeculotten ridses i tern på fedtlaget, således at senen under fedtlaget netop snittes igennem.
Culotten brunes på en hed pande i ganske lidt fedtstof.
Lægges i et ildfast fad og steger i ovnen i 5-6 minutter ved 220°.
Culotten tages ud af ovnen og de 2 Dl. Brun fond hældes ved og trækker sammen med kødet i 10 minutter, kødet steges med fonden i 5-6 minutter og trækker til sidst uden fonden i 5-6 minutter inden udskæring.
Dette giver igen træning i punkt/intervalstegning, og jeg håber i mærker på kødet på de forskellige stadier, så I fornemmer ændringen i kødstrukturen !
Fonden jævnes, tilsmages og soigneres og kan til slut ”rundes” med kold pisket smør eller piskefløde.
Bør sigtes inden servering.
I tilbereder selv valgfri garniture, jeg medbringer :
Forskellige garniture
Bacon i skiver
Krydderier
Bredbladet persille
Fedtstof
Mel
Æg
Rasp
Piskefløde
Medbring selv andre ønskede ingredienser !!!!!
Kartoffelsoufflé med Feta og Rosmarin.
6 Personer.
1 kg Bagekartofler
150 Gr. Smør
2 Dl. Mælk
5 Æg
200 Gr. Feta
Frisk Rosmarin
Smør til form
Daioleforme
Kartoflerne skrælles, koges uden salt, vandet hældes fra efter kogning og kartoflerne tørdampes for at fortrænge den sidste væde og herefter moses kartoflerne med smør og mælk til en bastant kartoffelmasse.
Røres med æg, rosmarin og den fintskårne feta, smages til og hældes i smurte forme og bages 20 minutter i ovnen ved 200°.
10/01/2007
Lammeculotte m. Kartoffelsoufflé
Etiketter:
Feta,
Hovedretter,
Kartoffelsoufflé,
Lammekød,
Rosmarin
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Supergod opskrift på kartoffelsouffle! Piskede dog et par æggehvider i stedet for almindelige æg. Frisk Rosmarin og feta er en herlig blanding. Det er en af de bedste souffleer jeg har smagt, og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver denne.
Send en kommentar