Hovedret 4 pers/forret 8-10 pers.
800 g koldt braiseret eller kogt kalvekød
Skyen fra kalven
2 æggeblommer
2 dl olivenolie
150 g tunfisk
4 ansjosfilet’er
1 spsk. Kapers
1 spsk. citronsaft evt. tomateddike *)
salt og peber
1 grøn peber
1 tsk. hakket kapers
lidt grøn mild chili
olivenolie
Pisk æggeblommerne seje med lidt citronsaft og lidt salt.
Rør olivenolien i lidt efter lidt.
Blend denne mayonnaise med tun, kapers og ansjosfilet'er.
Smag til med kalvesky, peber, citronsaft + gerne tomateddike og evt. salt.
Skær peber, hvidløg og chili i små tern.
Hak kapers. Sauter ved svag varme i olivenolie.
Krydr med salt og peber. Skær kødet i tynde skiver, fordel skiverne i et lag på et stort fad.
Væd skiverne med lidt af skyen.
Lad skyen trænge ind i kødet.
Fordel så et tyndt lag mayonnaise over.
Garner med peberfrugteblandingen.
Dæk fadet med husholdningsfilm, lad det trække køligt et par timer, men endelig ikke længere. *) Tomater skæres i stykker, koger til tæt kompot uden låg.
Køler af.
Blendes med god eddike.
Kan spises med godt brød, kold marineret kartoffelsalat el. en god mixed salat.
10/01/2007
Kalv Vitello Tonnato
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar