10/01/2007

Irish Stew

10 Personer.


Lammebov el. bryst
2 Spidskål el. 1 stort hvidkål
Løg
Kartofler
Salt, peber
Persillestilk
Timian
Gulerod


Lammebov el. bryst skæres/hakkes i kvadrater på 3 á 4 cm., og gives et opkog og skylles.
2 Spidskålshoveder el. 1 stort hvidkålshoved deles gennem stokken, hvert i 6 – 8 dele, koges op i vand og tages op, hvorefter stokken tages fra.
Bunden af gryden dækkes medet lag kål, hvorpå der lægges løg skåret i skiver og rå kartofler skåret i tykke skiver.
På dette lægges kødet, der krydres med salt og peber, igen løg og kartofler og til sidst et lag kål.

En tynd suppe kommes over, tilstrækkelig til at dække det sidste lag kål, en snøret suppevisk bestående af persillestilk, timian og gulerod tilsættes, og det koges under tætsluttende låg i ca. 1 time.

Kan spises med groft rugbrød og en god sennep !

Ingen kommentarer: