10/01/2007

Forårslam m. courgetter og rosmarin

5 Personer.

1 Kg. Udbenet Lammebov
3 Spsk. Olivenolie
2 Løg
2 Fed hvidløg
2 Courgetter
1 L. Vand
300 Gr. Savoykål
1 Frisk stilk Rosmarin
Saft af 1 citron
Reven muskatnød
Salt og hvid peber
3 Basilikumblade


Krydderurterne kan varieres alt efter smag.
Saucen er meget tynd, men serveret med brød, der på sydlandsk vis dyppes i væden, er saucen perfekt.
Retten kan også serveres med ristede kartofler eller ris.


Skær lammeboven ud i store klodser á 5 x 5 Cm.
Brun dem let i olie.
Tilsæt hakket løg og hvidløg, derefter vand, muskatnød, salt og peber.
Lad retten småsimre i ca. 1½ time.

Tilsæt courgetter i grove skiver, savoykål i ”skestykker” og lad koge i yderligere 20 minutter.

Tilsæt grovhakkede krydderurter og citronsaft, kog godt igennem, og smag retten til.

Serveres med godt hjemmebagt brød.

Ingen kommentarer: