10/30/2007

Braiseret Dyrebov

6 Couverter:


1 Dyrebov på ca. 1,5 – 2,0 Kg.
2 Gulerødder
2 Porrer
½ Selleri
Smør
Krydderier


Bovbladet udtages af boven og stegen rulles og snøres.
Boven afbrunes grundigt, tages op af gryden og de rensede og skårne grøntsager brunes i fedtet fra boven. Salt, peber og krydderier tilsættes sammen med 1 – 1½ L. bouillon.
Braiseres i ovnen under låg ved 185 – 200° i ca. 90 minutter til boven er mør.

Fonden sigtes og soigneres, jævnes med beurre manier, og tilsættes evt. lidt kulør og tilsmages.

Zucchini, gulerods, camembert Soufflé :

6 Couverter:

225 Gr. Gulerødder
150 Gr. Zucchini
225 Gr. Camembert
Salt og Peber
3 Spsk. Maizena
Sprayfedt til forme
12 Æg.

Gulerødderne og Zucchinien skrælles og rives fint.
Tryk grønsagssaften ud med hænderne.
Smuldr camemberten.
Bland æggeblommer, salt, peber, grøntsager, maizena og camembert.
Pisk æggehviderne stive og det forsigtigt i grønsagsblandingen.
Bag souffléerne i små portionssouffléforme i en forvarmet ovn ved ca. 200° C. i ca. 25 minutter.
Serveres straks rygende varme når de er færdige, ellers falder de sammen !

Den braiserede dyrebov serveres desuden med smørristede svampe og valgfri kartoffel.

Ingen kommentarer: