10/02/2007

Flamberet Peberboeuf Garni

5 Couverter.

1100 Gr. Oksefilet
Smør
Cognac


Oksefileten afpudses og skæres i steak af 220 Gr. Stykket, krydres med peber og vendes på hed pande til porrerne i kødet er lukket.

Oksefileten sættes i ovnen i 5 min. ved 220 Grader og trækker i 10 min.

Ved flamberingen vendes oksefileten på pande i smør, drysses med salt og flamberes i cognac.

Panden afkoges med nedenstående sauce.


Pebersauce:

1 Spsk. Madagaskarpeber på dåse
50 Gr. Margarine
1 Lille gulerod
50 Gr. Selleri
1 Lille løg
2 Spsk Mel
5 Dl. Kraftig kalvebouillon
1 Laurbærblad
1 Kvist timian
½ Dl. Hvidvin
2 Spsk. Vineddike
Salt.

Skræl gulerod og selleri og riv dem. Pil løget og hak det.
Smelt fedtstoffet i en tykbundet gryde, og brun løg og grøntsager heri. Tilsæt melet under omrøring, og bag massen godt igennem til den er nøddebrun.
Spæd med sky eller bouillon under kraftig omrøring, og bring saucen i kog. Tilsæt laurbærblad, timian, hvidvin og vineddike, og lad saucen småkoge ved svag varme i 20 - 25 min., under jævnlig omrøring. Sigt saucen gennem etamine.

Kom peberkornene hele i saucen, varm godt igennem, smag til med salt, og afkog panden hvor oksefileten er flamberet med saucen og server rygende varm.

Ingen kommentarer: