10/11/2007

Farseret Nakkefilet m. Asparges og Artiskok

5 Couverter.


800 Gr. Nakkefilet
75 Gr. Soltørrede tomater
6-8 Champignon
10 Grønne Slikasparges
5 Artiskokbunde
5 Skalotteløg
50 Gr. Skinke
Bredbladet persille
Brødkrumme
500 Gr. Aspargeskartofler
Honning
Rodfrugter til sauce
Smør
1 Dl. Piskefløde



De soltørrede tomater opblødes i lidt lunt vand i 20 minutter.

Nakkefileten soigneres og snøres om nødvendigt.
Fileten farseres med de smørsorterede champignon, soltørrede tomater og lidt hakket persille.

Artiskokbundene glaseres i honning med lidt væde fra artiskokken, og stilles på en bageplade.
De glaserede artiskokbunde farseres med blandingen af finthakket skalotteløg, skinke, brødkrumme blandet med en smule grundsky, og bages i ovn 5 - 10 minutter ved 200° C.

Afpuds fra nakkefilet samt lidt urter brunes i en gryde.
Tynd sky tilsættes og saucen nedkoges.
Jævnes og tilsmages, og inden servering tilsættes 1 Dl. Piskefløde samt lidt fintsnittet sort olivenjulienne.

Det træge stykke på slikaspargesen afskæres, og inden servering dampes aspargesen i ca. 5 minutter i letsaltet vand med lidt smør.

De letdampede slikasparges smørsauteres og drysses ved anretning med lidt persille


Anretning:

Anretning foregår på små fade til 5 couverter efter Jeres ideer ?

Sauce a part.

Ingen kommentarer: