10/01/2007

Brisler med Riesling

4 Personer.

600-700 Gr. Kalvebrisler
1 Mellemstort løg
2 Gulerødder
1 Porre
30 Gr. Smør
½ Fl. Alsace Riesling
¼ L. Bouillon
1 Krydderurtebuket
1 Fed Hvidløg
¼ L. Fløde el. fed Creme Fraiche
½ Citron
Salt og Peber
Urter i julienne
Butterdejssnitte el. frisk pasta

Lad brislerne ligge i koldt vand i mindst 1 time. Kog dem derefter i letsaltet vand i få minutter. Tag dem op, og skyl dem i koldt vand og befri dem forsigtigt for hinder, årer og andre urenheder, så de forbliver så hele som muligt.

Hak løg, gulerødder og porrer ret fint og svits det i smørret i en gryde.
Tilføj brislerne samt vin og bouillon.
Læg krydderurtebuketten og det hele hvidløgsfed ved samt lidt salt og kværnet, hvidt peber og lad det simre på meget lille blus i 20 minutter.
Tag brislerne op og hold dem varme.
Fjern krydderurterne og hvidløgsfeddet.

Sauce:
Passèr resten af grydens indhold gennem en sigte, kog lidt ind til ca. 2/3, tilføj fløden el. creme fraichen og kog yderligere lidt ind.
Smag til med citronsaft samt salt og peber.

Pynt:
De friske grøntsager skæres i julienne, blanceres og vendes i smørret og lægges ovenpå brislerne.
Saucen maskeres på retten, og der serveres butterdejssnitte el. frisk pasta til.

Ingen kommentarer: