5 Personer.
1,2 kg. faste kartofler
1 stort løg
salt og peber
reven muskatnød
4 æg
8 spsk. smør
1/2 l. lys hønsebouillon
4 fed hvidløg
Citronpeber
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver.
Løget skæres i meget tynde halve skiver.
Kom kartoffel- og løgskiverne i en skål og bland dem godt med salt, peber og reven muskatnød. Pisk æggene sammen med hønsebouillonen.
Gnid et passende fladt ovnfast fad over med hvidløgsfeddet og smør det med halvdelen af smørret.
Anbring kartoffel- og løgskiverne taglagt og i tre lag i fadet.
Mellem hvert lag hældes lidt æggeblanding.
På det øverste lag lægges smørret henover i små flager, og der drysses med lidt citronpeber.
Sæt fadet i en 180º varm ovn og lad gratinen bage i 1 time.
Hvis overfladen ser ud til at blive for mørk, kan man dække gratinen med lidt alufolie, som så fjernes igen de sidste minutter.
9/14/2007
Kartoffelgratin Dagmar.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar