10/02/2007

Boeuf á la mode

10 Personer.

2 Kg. Oksetyksteg
Salt, peber
Allehånde
6 Dl. Rødvin
Hel peber
Laurbærblad
Skiver af løg
Skiver af gulerod
Persille

Oksebouillon
Tomatpuré
Bouquet garni

Perleløg
Gulerod

Bagekartofler
Mælk
Smør
Salt, peber


Tykstegen indgnides med salt, peber og allehånde og marineres i 6 timer i 6 dl. Rødvin med hel peber, laurbærblade, skiver af løg, gulerødder og persille.

Efter marinering tages kødet op, aftørres, brunes sammen med gulerødderne og løgene fra marinaden, og kommes derefter i en braiserpande sammen med den nedkogte marinade, oksebouillon, tomatpuré og en bouquet garni.

Kødet braiseres halvt færdigt i ovnen, tages op, skyen jævnes, passeres, skummes for fedt, smages til med salt og peber og kommes over kødet sammen med små brunede løg og gulerødder, formede som oliven, og retten braiseres færdigt.

Serveres med god luftig kartoffelmos og hakket persille.

Ingen kommentarer: