5 Personer.
2 Stk. Friske landkyllinger
120 Gr. Smør Salt og peber
5 Dl. Hvidvin
200 Gr. Skalotteløg
20 Gr. Sukker
500 Gr. Champignon
½ L. Creme Fraiche 38 %
500 Gr. Helbladet Spinat
Muskatnød
1 Dl. Piskefløde
800 Gr. Aspargeskartofler
Læg løgene i koldt vand i 1 time, så de er nemmere at pille.
Kyllingen deles i otte stykker, som brunes let på alle sider i 60 Gr. Smør, saltes og pebres.
½ - 1 Liter vand hældes ved, og retten snurrer under låg i 20 minutter.
I mellemtiden skrælles løgene og champignonerne renses.
Løg og svampe sauteres ved svag varme i en stegegryde i resten af smørret, drysses med sukkeret 5 minutter før serveringen, glaseres og smages til med salt.
Kyllingestykkerne tages op af gryden og stilles til side.
Stegeskyen koges ind til det halve, creme fraichen tilsættes, og saucen reduceres igen.
Ved anretning hældes saucen over kødet, og der garneres med de glaserede skalotteløg og champignon.
Helbladet spinat smørsauteres, tilsmages med muskatnød, salt og peber og inddampes med en 1 dl. Piskefløde.
Spinatblandingen presses ned i en Daioleform og bages i ovnen i vandbad i ca. 15 minutter.
Serveres med persillekartofler.
9/10/2007
Frikassé af Landkylling i Creme Fraiche sauce
Etiketter:
Champignon,
Fjerkræ,
Hovedretter,
Kylling,
Spinat
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar