6 Personer
1 Kg. Kalkunbryst
150 Gr. Skyllede spinatblade
¾ L. Hønsebouillon
1 Dl. Hakket persille
Fyld:
15 Gr. Smør
1 Spsk. Sesamfrø
2 Spsk. Piskefløde
3 Stk. Friske, flåede ferskner i fine tern
½ Bk. Lucernespirer
1 Tsk. Karry
Salt og peber
Sauce:
Ca. 6 Dl. Suppe fra pochering
1 Stk. frisk flået fersken i tern
1 Dl. Piskefløde
Maizena majsstivelse
1 Tsk. Karry
Salt og peber
1 Spsk. Hakket persille
Tilbehør:
1 Bk. Mange Tout ærter
1 Bk. Fingermajs
8 Radiser i skiver
1 Lille sommerhvidkål
Lidt olivenolie
Tilbered fyldet først.
Smelt smør og tilsæt ferskner, og damp et øjeblik.
Rør sesamfrø, lucernespirer og piskefløde i og kog kort, til spirerne er faldet sammen.
Rør krydderierne i og afkøl.
Luk kalkunbrystet op, dels langs hinderne, dels ved at skære forsigtigt ind i selve kødet, så det lukkes op og kan spredes ud til en firkant.
Læg husholdningsfilm på begge sider af kalkunbrystet, og bank brystet fladt med en kødhammer.
Fjern det øverste lag film, og læg de blancherede spinatblade og dernæst ferskenfyldet på kalkunbrystet.
Rul brystet ved hjælp af alufolien til en roulade, og læg det på sammenføjningerne i en bradepande.
Hæld den varme hønsebouillon over og bag kalkunrouladen i ovnen ved 200° C. i Ca. 40 – 50 Minutter.
Lad kødet hvile indpakket i 20 – 30 Minutter, før det udpakkes.
Imedens koges kalkunbouillonen til sauce med den finthakkede fersken og piskefløde og blendes.
Jævnes med lidt udrørt Maizena majsmel – saucen må ikke være tyk!
Smag til med krydderier og sigt saucen.
Skær evt. stok af sommerhvidkålen, og kog kålen sammen med de skivede radiser i letsaltet vand i 2 minutter.
Skår kålen i ”skestykker”, og ved anretning svinges alt tilbehøret i varm olivenolie og afdryppes ved servering.
Anretning:
Pak kødet ud, og drys med hakket persille, og skær det i skiver.
Anret tilbehøret på tallerkenen, læg skiver af kalkunrouladen på tallerkenen og hæld lidt sauce ved.
Drys evt. med lidt persille, og server resten af saucen á part.
9/10/2007
Kalkunbryst med Spinat og Ferskner
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar