1 filet af superfrisk torsk (evt. skåret ifilet med skind på),
4 tynde skiver af tørsaltet røget bacon,
2-3 helt friske hønseæg (helstøkologiske),
1 glas syltede rødbeder,
lidt hindbær eddike,
kapers,
bredbladet persille,
1 tsk. Dijonsennep,
1 peberrod,
50 g smør,
1-2 skalotteløg,
1 laurbærblad,
1 fed hvidløg,
1 dl mælk,
0,5 dl fløde,
saft af 1 citron,
peber og havsalt
Fremgangsmåde:
Torskefileten skæres fri for ben og portioneres i stykker af cirka 200 g med skind på.
Stykkerne lægges på smurt og krydret porcelænfad, overdækkes med et vådt klæde og bages i ovn ved 130 grader i cirka 20 minutter.
Imens ristes baconen sprødt, rødbederne drænes, blendes og smages til med hindbæreddike og varmes. Persillen skæres i helt tynde strimler, og saucen tilberedes.
Skalotteløg og hvidløg pilles, skæres i skiver og sauteres bløde i smør.
Laurbærblad, mælk, fløde, salt og peber tilsættes, det koges i cirka 10 minutter.
Saucen sigtes, smages til med dijonsennep og revet peberrod samt evt. salt og peber.
Æggene slåes ud på en tallerken, og den tynde hvide fjernes, æggene pocheres i saltet vand med eddike eller koges og pilles. Efter cirka 20 minutter tages fisken ud af ovnen (hvis den altså er færdig), skindet pilles forsigtigt af, og fisken krydres.
Det hele anrettes i dybe tallerkner med fisken i bunden, det forskellige tilbehør ovenpå, saucen smages til med citronsaft, skummes op med stavblender og lægges på.
Serveres med groft brød eller kogte kartofler.
5/14/2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar