500 Gr. Laksefilet
100 Gr. Lyssejfilet
20 Gr. Capers
40 Store spinatblade
1 Skalotteløg
1 Æg
200 Gr. Smør
100 Ml. Piskefløde
500 Ml. Hvidvin
100 Ml. pisket fløde
500 Ml. Fiskefond
50 Ml. Vermouth
Muskatnød
Salt og peber
Rødbedespirer
Persille
Tilberedning:
Skær lyssejfileten i små stykker og blend den i blenderen med salt og peber.
Tilsæt ægget og piskefløden og krydr med muskatnød.
Gnid farsen gennem en sigte og bland til sidst forsigtigt den letpiskede fløde i farsen.
Skær laksefileten i 5 stykker.
Blanchér spinatbladene og bred dem ud som 5 store firkanter på 3- dobbelt køkken film.
Smør ét 1 Cm. Tykt lag lyssejmousse på begge sider og på kanterne af de 5 stykker laksefilet.
Pak de smurte laksestykker ind i spinaten, og rul pakken stramt i køkken filmen.
Bag laksepakkerne sammen med lidt fiskefond i en gratinform i 6 minutter ved 200° C. i en forvarmet ovn.
Tag laksepakkerne ud af ovnen, og lad dem afdryppe på køkkenrulle.
Sauce:
Kog hvidvin, vermouth og hakket skalotteløg op.
Tilsæt fiskefonden og kog ind til en tredjedel, montér med smør og kog i 6 minutter.
Blend saucen og smag den til med salt og peber.
Kom saucen tilbage i gryden og tilsæt capers.
Anretning:
Flæk laksepakken og placér de 2 stykker midt på tallerkenen.Læg en ring af caperssauce rundt om på tallerkenen og afpynt med persille og rødbedespirer.
5/14/2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar