500 Gr. Havtaskefilet u/skind og ben
½ Bdt. Persille
1 Bdt. Frisk Basilikum
2 Fed Hvidløg
2 Spsk. Fint Rasp.
Hønsefrikassé :
2 Stk. Kyllingebryst
100 Gr. Champignon
2 Spsk. Vindruekerneolie
2 Gulerødder
2 Persillerødder
1 Laurbærblad
Lidt bredbladet persille
2½ Dl. Indkogt hønsefond
2 Dl. Piskefløde
40 Gr. Smør
Salt og peber.
Skær havtaskefileten i medaljoner, drys med salt og stil i køleskab.
Blend krydderurter og rasp sammen til én helt fin krydderurterasp.
Stil til side.
Tag skindet af kyllingebrystet, og skær det i strimler.
Skær brystkødet og rodfrugterne i 1 cm. Store terninger.
Rist skindstrimlerne sprøde på en tør pande og stil til side på fedtsugende papir.
Hæld det meste fedt fra og vend champignonerne heri.
Tilsæt lidt olie og vend urter og kyllingekød i, til det tager farve på alle sider.
Drys med salt og peber.
Kom laurbær og bredbladet persille ved og hæld hønsefond på.
Kog frikasseen i 4 minutter, hæld fløde på og kom smør ved og kog videre i yderligere ca. 4 min.
Derefter hældes saucen fra og blendes.
Kom atter saucen ved kyllingekødet og grøntsagerne og varm igennem.
Vend lidt persille i og smag til.
Vend havtaskemedaljonerne i krydderurteraspen, stil dem i et ildfast fad og bag dem i en forvarmet ovn ved 190° i ca. 10-12 minutter.
Anret den bagte havtaske på en bund af hønsefrikassé med et drys af sprødstegt skind.
Kan serveres med jordskokker, kartofler, ris, pasta eller godt brød.
5/14/2007
Havtaske m. Krydderurter på Hønse-frikassé
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar