1 Kg. Tiarmede blæksprutter, rensede og skyllede,
3 Æggeblommer
(Hak armene og gem dem)
3 Fed hvidløg, hakket
5 Spsk. Olivenolie
3 Tomater, flåede, hakkede og uden kerner
2 Løg, hakket
2 Spsk. Persille, hakket
100 Gr. Brødkrumme
1 Spsk. Mel
1½ Dl. Tør Hvidvin
1 Laurbærblad
1 Spsk. Rasp
2 Spsk. Kogende vand
Salt og peber
Saucen:
Hæld 1 spsk. Olivenolie i en gryde og lad det ene hakkede løg stege lidt ved svag varme.
Tilsæt laurbærblad, 1 fed hakket hvidløg og 1 spsk. Mel.
Bland godt og tilsæt vin og 2 spsk. Varmt vand.
Drys med salt og peber og bring saucen i kog. Lad den småkoge i 15 minutter.
Farsen:
1 hakket løg steges i 3 spsk. Olie, uden at det tager farve.
De hakkede blækspruttearme tilsættes sammen med tomaterne.
Drys med salt og peber og lad tomater og løg småstege under omrøring, til tomaterne er kogt ind.
Tag gryden af varmen, tilsæt brød, 2 fed hakket hvidløg og persille.
Arbejd farsen godt igennem og tilsæt eventuelt lidt varmt vand.
Tilsæt til sidst de 3 æggeblommer.
Fyld blækspruttekroppene med farsen, luk dem til og anbring dem i et smurt ovnfast fad.
Hæld saucen over og drys med rasp.
Kom lidt olivenolie hen over og steg de farserede blæksprutter i ovnen ved 190° C.
i ca. 50 Minutter.
Spis noget godt brød til.
5/14/2007
Farseret Blæksprutte Provencale
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar