4/24/2007

Basilikumgratineret Hellefisk m. basilikummarinade, auberginekompot og glaseret cherrytomat

600 Gr. Hellefiskfilet
1 Bdt. Basilikum
50 Gr. Parmesan
50 Gr. Rasp

½ Fed Hvidløg
Basilikum
Olivenolie

1 Aubergine
1 Tomat
1 Løg
50 Gr. Soltørrede tomater
2 Fed Hvidløg
0livenolie
1 Kvist Rosmarin
1 Kvist Timian

5 Cherrytomater m. stilk
½ Tsk. Sukker
Olivenolie
Salt.

Basilikumpanade :

Riv parmesan og pluk basilikum.
Blend disse ingredienser med rasp og krydder med salt og peber.

Basilikummarinade :

Blend basilikumresterne med det halve hvidløg og olivenolie til marinaden er lind.
Smag til med salt.

Auberginekompot :

Skræl auberginen og kog den mør, sautér de resterende ingredienser i rigelig olivenolie til de er helt møre.
Hak og tilsæt den kogte aubergine, smag til med salt og peber.
Inddamp auberginekompotten til fast konsistens, så den kan anrettes ?

Glaseret cherrytomat :

Blancher cherrytomaterne og træk skindet op omkring blomsten.
Dryp med olivenolie og drys med salt og sukker bag tomaterne ved 125° C. til skindet er sprødt.

Hellefiskfilet :

Rist hellefiskfileten på den side hvor skindet har siddet og drys med basilikumpanade på samme side, sæt hellefiskfileten under grillen og gratiner til raspen er flot gylden.

Anretning :

Læg den grillerede hellefiskfilet på tallerkenen, og anret også auberginekompotten.
Sæt den glaserede cherrytomat på tallerkenen og montér med basilikummarinade rundt om anretningen.
Kan pyntes med sprøde aubergineflager.

Ingen kommentarer: