5 Couverter.
750 Gr. Vildsvinekød
250 Gr. Svinelever
4 Enebær
3 Cl. Gin
2 Skiver franskbrød
1/2 Dl. Sødmælk
100 Gr. Spæk
200 Gr. Løg
salt, peber og merian
Butterdej
4 æggeblommer
2 æg til pensling
Skær kød og lever i terninger og læg dem i marinade af knuste enebær og gin i 2 timer.
Læg brødet i blød i varm mælk i ca. 5 min. Og skær de de 100 Gr. Spæk i terninger, samt de pillede løg i kvarte.
Hak løg, lever og spæk og løg gennem kødhakker, og rør det sammen med æg, brød, salt, peber, merian samt enebær og gin.
Dæk bund og sider af en postejform med tyndt udrullet butterdej, sådan at butterdejen ligger 1,5 cm. ud over postejkanten.
Fyld farsen i den butterdejsbeklædte postejform, så det knapt når op til kanten af butterdejen.
Fold butterdejen ind over farsen, og pensel med pisket æg.
Læg et butterdejslåg over farsen, lav 2 skorstene af bagepapir, og pensel låget med pisket æg.
Bag postejen i varm ovn ved 200° celtius i ca. 75 min. (Lav strikkepindeprøven).
Lad postejen køle lidt i formen inden den serveres.
Kan når postejen er næsten helt kold slåes ud af formen og serveres elegant med Cumberlandsauce.
4/10/2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar