4/09/2007

Torsketatar på krydderurtebrød

5 Personer.

160 Gr. helt frisk torskefilet
1 Spsk. Creme Fraiche 18%
1 Tsk. Vinaigre
1 Spsk. Bouillonkogte rodfrugter
1/2 Tsk. Finthakket skalotteløg
Salt og peber

5 Skiver hvidt italiensk brød
1½ Dl. Friske krydderurter
1 Dl. Olivenolie
Lidt friskpresset/hakket hvidløg
10-12 Madagaskarpeber

Skær skindet af torskefileten og soignér for ben og hinder.
Skær torskefileten i tynde skiver og hak den fint, der må ikke være ”tråde” i ”farsen”.

Rør fisken med creme fraichen og de kolde finthakkede rodfrugter og skalotteløg.
Krydr med salt og peber og smag til med vinaigre.
Stil torsketataren i køleskabet.

Kom olivenolie, krydderurter, hvidløg og peberkorn i en blender og blend det hele meget fint.
Smages til med salt.
Smør marinaden på begge sider af brødet, og grill brødene til de har taget farve.
De lune krydderurtebrød serveres á part med torsketataren, som kan pyntes med et blad bredbladet persille og en flig rød peber, men også er serverbar uden pynt.

Ingen kommentarer: