4/09/2007

Tigerrejer m. bagt Spinat, pæreskiver og Safransauce

4 – 6 Personer.

Ca. 500 Gr. frisk spinat
Olie
3 Dl. Bouillon
12 Safrangrene
2 Spsk. Smør
2 – 3 Modne pærer
3 Spsk. Creme Fraiche 38%
Salt
Hvid peber
Muskatnød
Frisk dild

4 Tigerrejer pr. couvert
smør
Frisk hvidløg


Blancér den ribbede og skyllede spinat.
Sautér spinaten i olie og krydder med salt, peber og muskatnød.
Når spinaten er færdigsauteret hældes den op i en sigte for afdrypning.

Kog bouillonen med safrangrenene et kort øjeblik.
Pisk 4 – 6 små smørklatter i bouillonen, indtil saucen cremer.

Alt efter hvordan pæreskrællen ser ud skrælles pæren om nødvendigt.
Pæren skæres herefter i tynde skiver fra top til fod, evt. med en kartoffelskræller.
Læg pæreskiverne i saucen og varm dem let.

Kog creme fraichen op i en gryde.
Vend spinaten i creme fraichen og når dette er godt blandet presses spinaten sammen i bunden af en diaoleform, med én diaoleform til hver.
Disse skal bage i ovnen i 10 minutter ved 185° C. inden servering.

Tigerrejerne befries for skal med undtagelse af haleskjoldet og letristes i hvidløgssmørret, til halerne er færdige.
Krydres med salt.

Anretning :

Den bagte spinat vendes ud midt på tallerkenen.
De varme tigerrejer anrettes på toppen af spinaten.
Pæreskiverne anrettes rundt om spinaten, og retten monteres med den lune safransauce.
Der afpyntes med frisk dild.

God flutes serveres til.

Ingen kommentarer: