4/10/2007

Tom Yam Kung

Jeg har rejst rundt i Thailand 3 gange, og hver gang har jeg spist "Thaiernes" "nationalsuppe" med største velbehag - jeg savner den tit, og laver den jævnligt her i DK.

Denne suppe serveres i Thailand næsten som nationalsuppe i en speciel ”budding randformet suppeterrin” i blik.
Enten får man risklumper eller brød til suppen.
Suppen serveres rygende varm, og tjeneren bærer denne glohede terrin i 2 viskestykker, og jo mere suppen damper, jo mere klapper folk.
(Det er sjældent én dansker klapper i begejstring over mad)

4 Personer.

300 g store rejer uden skal
1 liter vand, evt. hønsebouilion
200 g rensede svampe, f.eks. østershatte og marksvampe
3 stk. snittede røde skalotteløg
2 stilke citrongræs, fintsnittet
5 skiver galangarod (minder om ingefær)
4 stk. limeblade
3-4 spsk. Fishsauce
3-4 Små stærke fintsnittede chili uden kerner
4 spsk. Limesaft
2 spsk. friske korianderblade

Halver rejerne på langs i midten, så de stadig er samlet ved halen.
Bring vandet el. tynd hønsebouillon i kog og tilsæt skalotteløg, citrongræs, galangarod og limeblade.
Lad det koge i 5 minutter.
Tilsæt rejerne, snittede svampe og fishsauce.
Lad det simre i gryden uden at røre i suppen.
Smag til med limesaft, chili og til sidst koriander.

Ingen kommentarer: