4 personer
1 Stk. helt hvidløg (Ca. 14 fed)
2 spsk olie
1 liter hønsekødsuppe (bouillon)
11/2 dl fløde l3%
1 stk. æggeblomme
½ tsk. mild paprika
3 tsk. majsstivelse
250 Gr. kyllingebryst u skind og ben
25 g. smør
2 tsk. honning
Kvæmet peber
¼ tsk. tørret timian
Pil hvidløgsfeddene og svits dem hurtigt i olien i en stor gryde.
De må ikke blive brune.
Hæld suppen ved, og kog under låg i 25 minutter.
Purér suppen (i foodprocessor el. blender), og kom den tilbage i gryden.
Pisk fløde, æggeblomme, paprika og majsstivelse sammen.
Varm suppen op, og pisk lidt varm suppe i blandingen.
Hæld den tilbage i gryden, og varm forsigtigt op under piskning, kun lige til kogepunktet.
( Koger suppen vil æggeblommen ”gryne” og ødelægge suppen, - den skal kun lige jævne suppen.)
Skær kyllingebrystet i tynde strimler, og dup dem tørre.
Krydr med timian og peber.
Varm smør og honning på en pande, og steg hurtigt kødet gyldent.
Læg de tynde strimler af kyllingebryst på stanniol et par minutter.
Ved servering lægges de gyldne kyllingestrimler oveni suppen, gerne sammen med groftskåret
helbladet persille.
Til denne ret spises godt brød, evt. brydebrød m. Oregano.
4/10/2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar