Den klassiske Salsa:
2 Ds. Flåede tomater, hakkede uden juice
Saften af 1 limefrugt
½ Løg, hakket
2 Spsk. frisk chilipeber, hakket u. kerner
Salt og peber
1 Tsk. Koriander.
Alle ingredienserne blendes og stilles koldt i køleskab ½ time før servering.
Thai Salsa:
2 Agurker, halverede og u. kerner i tynde skiver
2 Tsk. Sambal Olek efter smag
2 Finthakkede løg
Salt
1 Bundt radiser skåret i fine skiver
3 Spsk. Frisk revet Ingefær
Saften af ½ limefrugt
2 Spsk. Sukker
4 Fed hvidløg, knust.
Bland alle ingredienser i en stor skål og tilsmag med salt og Sambal Olek.
Bør hvile køligt i 1 time i køleskab.
Omrøres grundigt før servering.
Mango Salsa:
2 Modne mangofrugter, skrællede og finthakkede
½ Løg, skåret i tynde skiver
½ Rød peberfrugt, udkernet og finthakket
1 Spsk. Finthakket frisk basilikum
2 Friske udkernede og finthakkede chilipebre
Saften af ½ Limefrugt
Salt.
Alle ingredienserne hældes i en skål, og røres sammen med let hånd.
Justeres evt. med limesaft og salt.
Hviler koldt ½ time inden servering.
Atom Salsa:
2 Ds. Flåede tomater, hakkede, u. juice
2 Fed hvidløg
1 Løg
1 Ds. Grønne, milde chilipebre, Tex Mex
5 Soltørrede tomater
1 Tsk. Koriander
1 Spsk. Balsamico vineddike
4 friske udkernede chilipebre (Gerne mere !)
1 Sjat Tequila, snaps el. Vodka
Salt og peber.
De soltørrede tomater lægges i en skål og overhældes med kogende vand. Lad dem blødgøres i ½ time, og hæld overskydende vand fra.
Alt – bortset fra de hakkede tomater – blendes.Blandes med de hakkede tomater og hviler køligt ½ time inden servering.
4/09/2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar