4/09/2007

Ristet Havkat på sprød polenta, salatløgpuré og artiskok

4 Personer.

200 Gr. Frisk Havkatfilet i 4 stykker
Salt og peber


½ L. Vand
½ L. Hønsefond
150 Gr. Majsmel
1 Spsk. Mascarpone
25 Gr. Fint reven Parmesan
Mel, æg og rasp
Olie


5 Salatløg
Smør
Fløde
Hvidt peber


2 Hele Artiskokker
Citron
Olie

Polenta:
Bring vand og hønsefond i kog i en tykbundet gryde. Skru ned for blusset og pisk majsmel i(polentamel: Forkogt, grovmalet majsmel; fint majsmel, upoleret majsmel).
Læg lå på og kog ca. 40 minutter under hyppig omrøring – hvert 2. minut!
Smag til med mascarpone, parmesan, salt og peber.
Hæld polentaen i en bakke beklædt med film, så massen er ca. 1 cm. Høj.
Pak i film og stil under let pres, så massen bliver jævn.
Stik 4 medailloner ud med en udstikker, når polentamassen er afkølet og har sat sig.
Panér i mel, æg og rasp og steg polentamedaillonerne gyldne i olie før servering.

Salatløgpuré:
Skær salatløgene i meget fine skiver evt. på pålægsmaskine.
Sautér i smør i en gryde under låg, så løgene dampes møre i egen væde.(VIGTIGT, de må ikke tage farve, så sørg for, at låget er på konstant!)
Tilsæt lidt fløde til de møre løg, så det binder, blend og passér gennem en sigte.
Smag til med salt og hvid peber.

Artiskok:
Skær artiskokken til og kog den mør i letsaltet vand med citronsaft. Pil alle bladene af, så kun bunden er tilbage.
Skær bunden i 8 dele, og steg dem let gyldne i olie inden servering.

Anretning:

Rist havkatstykkerne.Anret den varme salatløgpuré i midten på 4 tallerkener, sæt den gyldne polenta ovenpå og top med den ristede havkatfilet og et par artiskokstykker, og pynt med et blad bredbladet persille.
Bredbladet persille

Ingen kommentarer: