4/10/2007

Ristet fuglelever salat m. balsamico og brødcroutons

4 couv.

300 gr. fuglelever
1 fed hvidløg
8 skiver toastbrød
100 gr. smør
200 gr. bacon
balsamicoeddike
blanede salater
olivenolie

Fugleleveren renses og deles evt. i mindre stykker.
Stilles på køl i dørslag så eventuel væske kan løbe fra.
Bacon skæres i tern og ristes på pande til det er sprødt.
Stilles til side på et stykke papir så overskydende fedtstof bliver trukket ud.
Skorpen skæres af toastbrødet, og skiverne skæres i tern på 1*1 cm.
Brødet sauteres i halvdelen af smørret og fedtstoffet fra bacon (dvs. at I ikke skal rense panden efter at have stegt bacon men blot genbruge det tilbageværende fedtstof)
Hvidløget presses over brødstykkerne under ristningen.
Brødet stilles til side som baconstykkerne.
Salaten renses og plukkes.
Umiddelbart inden serveringen tilsættes 1 spsk. Olivenolie.
Til slut ristes fugleleveren i det resterende smør (husk salt og peber).
Inden serveringen overhældes de med eddiken og trækker i ca. 2 min.
Det hele anrettes på tallerkener, og kan evt. garneres med halve cherrytomater, som har trukket i balsamicoeddike.
Husk først at tilsætte den varme lever umiddelbart inden serveringen da varmen ellers vil få salaten til at falde sammen.

Ingen kommentarer: