4/18/2007

Ristede kartofler med Hvidløgsmayonnaise

1 Kg. Små, ensartede nye kartofler
Olivenolie
Hakket persille
1 Fed hvidløg uden skal

Skyl og skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i kvarter.
Dup kartoffelbådene helt tørre.
Varm olie i 1 cm. Højde op i en gryde.
Steg kartoffelbådene og hvidløget i olien og vend nogle gangeundervejs.
Efter 15 – 20 minutter er kartoffelbådene møre indeni, men sprøde udenpå.
Tag kartoflerne og hvidløget op med en hulske.
Hæld hvidløgsmayonnaise på kartoflerne og drys med lidt hakket persille.

Hvidløgsmayonnaise:

3 Store fed grovhakket hvidløg
½ Tsk. Salt
¼ l. Olivenolie
2 Pasteuriserede æggeblommer
Frisk citronsaft

Kør æggeblommerne og hvidløgene seje med salt.
Tilsæt olivenolie lidt efter lidt indtil mayonnaise konsistens opnås.
Hvis mayonnaisen bliver for bastant tilsættes lidt koldt vand.
Smag til med citronsaft.

Ingen kommentarer: