4/09/2007

Muslinger og Kartofler i Ingefærfløde

5 Personer.

500 Gr. Kartofler
1 – 1,5 Kg. Friske Blåmuslinger
1 Løg
1 Skive Selleri
1 Gulerod
Olivenolie
1 Stort fed Hvidløg
3 Cm. Frisk Ingefær
2 Dl. Hvidvin
1 Stilk Citrongræs
4 Dl. Hønsebouillon
2 Dl. Piskefløde
Salt og Peber
Citronsaft
Revet Citronskal
½ Potte Citronmelisse
10 Stilke Purløg
Godt Brød

Skræl kartoflerne, skær dem i terninger på 2 x 2 Cm. Og læg dem i koldt vand.
Rens muslingerne.
Rens grøntsagerne incl. Hvidløg og skær dem i brunoise.
Skræl ingefæren og riv den fint.
Sautér grøntsager og hvidløg kort i lidt olie.
Tilsæt citrongræs, ingefær og hvidvin.
Tilsæt muslingerne når det koger.
Læg låg på og lad det simre i 6 – 7 minutter, ryst gryden undervejs.

Tag muslingerne op, pil dem ud af skallerne, dog gemmes 2 muslinger i skal pr. portion til pynt.
Sæt muslingesuppe, citrongræs og grøntsager over igen.
Tilsæt hønsebouillon og piskefløde.
Dryp kartoffelterningerne af og kom dem i suppen.
Kog dem til de lige knapt er møre.
Tilsæt muslingerne og smag suppen til med citronsaft og citronskal samt salt og peber.
Servér retten med godt brød til i dybe tallerkener med hakket citronmelisse og purløg over.

Ingen kommentarer: