10 cou.
Ingredienser
1 kg havtaske filet ( helt befriet for hinder og ben )
½ bdt. Krus persille
2 bdt frisk basilikum
4 fed hvidløg
6 spsk fint rasp
5 gulerødder
3 persillerødder
300 g champignon ( rodskårne )
150 g grønne asparges
2 laurbærblade
6 dl hønsefond
5 dl piskefløde
100 g koldt smør
4 hakkede tomater uden kerner
salt og peber
lidt maizena
Havtaske fileten skæres i 10 stk. og drysses med salt, stilles koldt.
Persille og basilikum, hvidløg og rasp blendes til en fin krydderurterasp. ( Stilles til side)
Gulerødder og persillerødder skrælles og skæres i fine tern. Champignonerne rengøres og skæres i halve.
Urterne koges let i hønsefonden som er tilsat laurbærblade i ca. 5min. Champignoner tilsættes og det koges igennem. Tilsæt piskefløde og kog igennem, tilsæt koldt smør. Retten smages til
Og de grønne asparges som er skåret i kinasnit, tilsættes til sidst.
Havtaskefileten vendes i krydderurteraspen og bages i ovnen ved ca. 190 grade i 10-12 min.
Ved servering lægges grønsagsfrikasseen i en dyb tallerken, og den varme fisk oven på.
Der garneres med bredbladet persille og serveres godt brød til.
4/09/2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)

Ingen kommentarer:
Send en kommentar