4/09/2007

Lun Laksetimbale m. æble og ansjos

5 Personer.

1 Syrligt æble
Olivenolie
300 Gr. Fersk norsk laks
Hvidvin
Ansjosfileter i lage
Salt og peber
Lakserogn
Feldsalat
Godt Brød


Tag et lille glas ansjosfileter op af lagen og blend dem med olivenolie til en lidt tyktflydende purè.
Skær laksestykket i tynde skiver. Skræl æblet, befri det for kernehus og skær det i tynde skiver.
Smør portionsforme med olivenolie. Beklæd formene med lakseskiver indvendigt, således lidt hænger ud over formens kanter.
Læg dernæst laks og æbleskiver i passende størrelse lagvis med ansjospurè, til formen er fuld.
Fold laksen ind over indholdet i formen og bag ca. 12 min. i ovnen ved ca. 170°.

Efter bagning hældes skyen fra formene og piskes op i en gryde med lidt ansjospurè, hvidvin og fløde, og der smages til med saltr og peber.
Anrettes på tallerkener med blade af feldsalat, lakserogn og store capers og med godt brød à part.

Ingen kommentarer: