4/09/2007

Laksesoufflé med fyld af krebsehaler og purløgscreme

10 Couverter.

1 kg laksekød uden skind og ben
2 dl æggehvide
1l piskefløde
salt og peber
stødt koriander

Laksekødet blendes med salt, tilsæt æggehvide og fløde tilsættes langsomt.
Farsen tilsættes salt og peber, smages til med stødt koriander.

Farsen sprøjtes halvt op i Daiole forme der lægges 2-3 krebsehaler på farsen.
Der toppes op med fars i sprøjtepose med tyl, og formen bages i vandbad i ovnen
Ved ca. 180 grader til farsen er fast.
Afkøles.

Purløgscreme.

3 dl 38 % cremefraise
1 spsk. Ravigottesauce
lidt Aromatkrydderi
salt og peber
1 lille bundt purløg

Cremefraise og ravigotte røres sammen og smages til med aromat, salt og peber.
Purløget hakkes fint og røres i.
Det hele trækker i køle skabet i et par timer.

Lidt blandet salat.
F.eks. ½ Lollo rosa, ½ Lollo biondi, lidt feldsalat.
Lola biondi og Lollo rosa snittes fint og blandes med feldsalat og lidt oliven olie.

20 cherry tomater og et bundt dild.
Rosa peberkorn.

Ved serveringen tages souffleen ud af formen og der skæres et trekant stykke ud, så man kan se krebsehalerne.
Lidt salat lægges på en tallerken og souffleen ovenpå, der omkranses med purløgscreme.
Halve cherrytomater lægges på og der drysses let med rosa peberkorn.

Pyntes med dild

Godt brød serveres til.

Ingen kommentarer: