5 Personer.
5 Butterdejsplader
300 Gr. Laksekød
2 Æggehvider
½ Dl. Piskefløde
Salt & peber
25 Gr. Capers
2 Æggeblommer
3 Limefrugter
2 Dl. Creme Fraiche 38 % Ravigottesauce
Purløg
Salt & peber
350 Gr. Shitakesvampe
Hakket hvidløg
Smør og Olie
De 5 butterdejsplader rulles ud, så det er muligt at udstikke 5 stk. runde butterdejsskiver på ca. diameter 12 – 14 cm.
De 300 gr. Laksekød blendes sejt med salt.
Æggehvider tilsættes, og herefter piskefløden, og dette blendes til rette konsistens; koldt capersvand kan tilsættes.
Laksefarsen tilsmages med salt og peber, og til sidst irøres de drænede capers.
Der placeres en klat laksefars midt på butterdejspladen, og butterdejspladen pensles rundt i kanten med æggeblomme, lukkes til form af halvmåne, lukkes med en gaffel og pensles med den resterende æggeblomme.
Bages inden servering i ovn ved 220° C. i ca. 20 – 35 minutter alt efter ovnens effektivitet.
De 2 Dl. Creme Fraiche tilsmages med passende mængde Ravigottesauce og fintsnittet purløg.
De rensede Shitakesvampe ristes i smør og tilsættes hakket hvidløg, salt og peber lige inden servering.
Limefrugten deles i 2, kanten skæres næsten helt rundt, denne kant laves som halvknude, og diagonalt overfor halvknuden skæres et dryppehak.
Anretning:
Placér lakseenvelopen nederst på tallerkenen.
Læg purløgscreme midtfor bagved lakseenvelopen.Pynt med de ristede hvidløgs shitake svampe på begge sider af purløgscremen.
4/09/2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)

Ingen kommentarer:
Send en kommentar