4/19/2007

Krokodillefilet m. Lynstegte grøntsager

300 – 400 Gr. Krokodillefilet
1 Stor gulerod
1 Rød peberfrugt
125 Gr. Grønne bønner
1 Spsk. Olie
1 Tsk. Finthakket hvidløg
Chili efter behag
200 Gr. Svampe
1½ Tsk. Maizena
0,8 Dl. Hønsebouillon
1 Tsk. Sesamolie
1 Tsk. Sukker
2 Tsk. Soyasauce
Chili efter behag

Basmati- eller Yasminris og godt brød serveres til denne rygende varme ret.
Østerssauce serveres a Part.


Krokodillefileten skæres i strimler på 1x3 Cm.

Skær guleroden i fine julienne.
Rens den røde peberfrugt for frø og skær den i julienne som guleroden.
Nip spidserne af bønnerne, og skær dem om nødvendigt i 2 stykker.
Varm olie op i en wok eller tykbundet stegepande, drej den let så bund og sider dækkes med olie.
Sprødsteg krokodillestykkerne i 2 minutter.
Kom gulerod i og lynsteg ved høj varme i 30 sekunder.
Rør hvidløg og chili i, tilsæt resten af grøntsager og lynsteg ved høj varme i 2 minutter.
Grøntsagerne skal være meget sprøde og faste.

Opløs maizenaen i lidt bouillon, og rør resten af bouillonen i grøntsagerne sammen med sesamolie, sukker og soyasauce.
Hæld maizenablandingen i wokken og rør til saucen koger og bliver tyk, og ”jævner” retten.

Servér straks med dampet ris og flutes.

Ingen kommentarer: