4/10/2007

Kartoffel suppe med frisk kørvel og hvidløgs croutons

4-5 cov.

½ kg skrællede kartofler
1-2 porrer
2-3 gulerødder
1 lauerbærblad i gaze
½ spsk knust hvid peber i gaze
ca. 1 ¼ til 1 ½ l lys fond
ca. 75 g smør
1-1 ½ dl fløde
1-2 salt og hvid peber

Til montering 50 g koldt smør.

Porrene rengøres og snittes fint i strimler ,gulerødderne snittes fint i strimler, kartoflerne rives, det hele dampes 10 min i smør.
Tilsæt gazeposen og bouillonen.
Grønsagerne koges ud, gaze posen tages op, suppen blendes og koges blank under afskumning.
Suppen legeres med fløden og monteres med koldt smør, smages til med salt og hvid peber.

Tips. Der kan selvfølgelig godt tilsættes andre grønsager.

Suppen drysses med frisk kørvel ved anretning, og brødcroutoner gives til.


Brød croutons med hvidløg.

Sandwichbrød skæres i ens tern uden skorpe.
Hvis i vil bruge olie stænkes croutonerne med olivenolie.
Fint hakket hvidløg blandes i croutonerne sammen med salt og evt. olien.

Der kan bruges en pande eller en bradepande til lave croutonerne.Men i skal holde øje med dem og vende dem jævnligt.

Ingen kommentarer: