4/10/2007

Consommé Dagmar

5 Couverter.

Alt for ofte, når der serveres klare supper på denne årstid, så ligner suppen uklart opvaskevand med ”købefyld” af tvivlsom kvalitet.
Jeg forstår ikke, at mange familier kun kender til én enkelt klar suppe, men ikke selv kombinerer og sammensætter ingredienserne efter smag og lyst ?

Derfor skal I lære at klare en suppe, samt at tilsætte garniture der relaterer til grundsuppen og visuelt indbyder på kolde januar dage.

Derfor medbringer jeg en stor gryde med friskkogt hønsefond med indhold, og vi tilbereder derudaf en dejlig varm Consommé Dagmar.

2½-3 L. Hønsefond
750 Gr. Hønsekød
1 Gulerod
2 Porrer
100 Gr. Knoldselleri
4 Æggehvider

Kogte ris
Julienne af grøn peber
Kørvelblade
Julienne af tomatkød
Julienne af hønsekød


Det rå hønsekød hakkes fint, og urterne skæres i terninger.
Kød, urter og æggehvider kommes op i en gryde og blandes godt.
Derefter tilsættes den kolde hønsefond, og suppen bringes i kog under stadig omrøring.
Kogetid min. 30 min., hvorefter den passeres gennem étamine, koges op, afskummes og tilsmages.
Hvis man ønsker en lidt mørkere suppe, kan der justeres med tomatpuré.

Ved anretning serveres med ris, julienne af blancheret grøn peber, julienne af hønsekød, julienne af tomatkød uden skind samt kørvelblade.
Suppen skal være rygende varm ved servering, og bør suppleres med flutes el. suppehorn.

Ingen kommentarer: