4/09/2007

Kammuslinger og Tigerrejer i Ingefærkokoscreme

5 Personer.

5 Store Kammuslinger m. Rogn
Peber
Sojasauce
Portvin el. Madeira
Revet frisk Ingefær

400 Gr. Tigerrejer
2 Dl. Kokoscreme
2 Tsk. Sojasauce
1 Tsk. Fintrevet Limeskal
½ Tsk. Rejepasta
1 Spsk.Sesamolie
3 Skalotteløg skåret i 4 dele
Hakket forårsløg til garniture

1 Limefrugt
Jasminris
Østerssauce


Tilberedning:

Marinér kammuslingerne med Sojasauce, frisk revet ingefær, peber og portvin i 1 Time.

Pil rejerne og fjern tarm; lad det yderste af haleskallen blive siddende.

Bland kokoscreme, limeskal, saft, sojasauce og rejepasta i en skål.

Varm olien op i en stegepande; kom løg i og lynsteg ved mellemvarme, til de er bløde.
Tilsæt rejer og de marinerede kammuslinger og lynsteg i 1½ minut.

Tilsæt den cremede kokosnøddeblanding og rør i 2 til 3 minutter, til saucen er helt gennemvarm.
Tag rejerne op og lad kammuslingerne dampe i kokosfløden i 15 minutter, og tilsæt først rejerne lige inden servering.

Anretning:

Server kammuslingerne og rejerne i den varme kokosfløde i dybe tallerkener.
Pynt med forårsløg i tynde strimler.
Server Ris á part.

Limebåde og østerssauce kan serveres a part.

Ingen kommentarer: