4/09/2007

Gravad Laks

Råmarineret Fisk.

Råmarineret fisk kan fremstilles af f.eks. Laks, sild, makrel, helleflynder m. fl.
Råmarineringen kan udføres med en salt-krydderblanding som ”gravning”, eller som syremarinering med citrussaft, kryddereddike m.m.

Gravad Laks.

Vi filètterer selv en frisk Norsk Laks og ”graver” med følgende krydderblanding :

Kogesalt(Fint salt)
Tørret grøn dild(Dildspidser)
Sukker
Tørret pulv. Fennikel
Stødt hvid peber.

Når laksefilèten er gravet pakkes den ind i film og trækker i køleskab 2-3 dage.


Dressing til gravad laks :

300 Gr. Fransk sennep
1 Tsk. Salt
250-300 Gr. Brun farin
10 Gr. Tørrede dildspidser
¼ Tsk. Tørret Pulv. Fennikel
Ca. 1 Dl. Olivenolie (Kan med held erstattes af Creme Fraiche 38%)

Sennep, sukker og krydderier blendes sammen, tilsmages med olivenolie.
Dressingen bør trække minimum 1 døgn i køleskab før anvendelse.

Anrettes med frisk dild og dressing, surbrød og smør à part.

Ingen kommentarer: