4/10/2007

Gnocchi fra Piemonte

5 Personer :

Gnocchi er en nationalspise for Italienerne, og man påstår, at retten kommer fra Piemonte.
Jeg har smagt Gnocchi flere gange med svingende succes, men her gælder som altid; sørg for
virkeligt at tilsmage Gnocchidejen med salt og lys peber, og sørg for at Espagnolesaucen er kraftig,
idet det er denne sauce der ”tegner” retten !


450 Gr. Varm kartoffelmos
75 Gr. Hvedemel
1 Tsk. Bagepulver
1 Æg
2 Æggeblommer
1 Spsk. Olivenolie
1½ Dl. Espagnolesauce
60 Gr. Smør
175 Gr. Friskreven Parmesan ost
Salt og peber
Friske krydderurter til topdrys.

Lidt hurtigere ”snyde” Espagnole :

Smelt 2 Spsk. Smør og rør 25 Gr. Mel til en glat masse (Beurre Manier).
Tilsæt 1 Tsk. Tomatpuré,
2½ Dl. Varm kalvefond,
1½ Tsk. Hvidvinseddike.
Skær 20 Gr. af bacon, gulerod, løg, selleri og porre i tern,
og steg disse brune i olie med en kvist timian og laurbærblad.
Bland disse brunede urter med Beurre Manier massen,
og nedkog til god kraftig Espagnolesauce.


Rør den varme kartoffelmos sammen med mel og bagepulver i en skål.
Tilsæt æg og æggeblommer, salt og peber og rør til dejlignende masse.

Bræk stykker af dejen, og rul dem i størrelse som valnødder.
Læg kuglerne på en kold bageplade, og tryk med en gaffel, så de bliver aflange.

Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
Tilsæt olivenolien og pochér Gnocchierne i det letsaltede vand i 10 min.

Rør den gode kraftige Espagnolesauce og smørret sammen i en stor gryde ved svag varme.
Tilsæt lidt efter lidt den friskrevne Parmesan.

Efter de pochérede Gnocchier har afkølet i 5 minutter på bageplade vendes de i Espagnolesaucen, anrettes på tallerken og drysses med friske krydderurter.
Kan med fordel serveres med godt brød til !

Ingen kommentarer: