5 Personer.
400 – 500 Gr. Gåselever
1 Dl. Sauterne
1 Tsk. Salt
½ Dl. Armagnac
1 Spsk. Grønne peberkorn
Gåseleveren plukkes i små stykker på ca. 2 – 3 Cm., årer og galde fjernes.
Gåseleveren marineres i 2 timer ved stuetemperatur i Sauterne, Armagnac, salt og grønne peberkorn.
De marinerede gåseleverstykker presses ned i en porcelænterrine og sættes på en rist i en
60° C. varm ovn, hvor den bager mellem 15 – 40 minutter.
Tiden afhænger af, hvor meget fedt, der lægger sig på toppen af terrinen.
Ved 2 millimeter fedt standses bagningen.
Køles af og hviler 24 timer før serveringen.
Garniturer:
Cruditées og toast.
v Tynde strimler af knoldselleri røres i dressing af Miracle Whip og creme fraiche.
v Tynde strimler af rødbede vendes i olie- og eddike dressing.
v Lidt tykkere strimler af gulerod vendes i dressing af rapsolie og sherryeddike
v Friskristet toast.
Sommerudgave:
v Tynde strimler af agurk vendes i olie- og eddike dressing.
v Letdampede små buketter af blomkål vendes i dressing af rapsolie og sherryeddike.
4/10/2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar